torsdag 6 maj 2010

Snälla inte två år till


Vad är det som händer?
Läste en, visserligen högst spekulativ, notis på svenskafans idag där det står att en utav Liverpools klåpare till ägare tror att det kommer bli en utdragen försäljning av klubben. Tydligen för att det amerikanska ärekepuckot förväntar sig få tillbaka fyra gånger mer än vad han "betalade" för klubben. Jag skriver "betalade" för att när blodsugaren köpte klubben så fixade han till det så att det blev klubben som fick skulderna. En klubb som istället för en ny fräsch jättearena och stora framgångar skördat skandaler med rivaliserande småbarn till ägare ökat skuldberg och minskad kreditvärdighet under den amerikanska eran. Och att med bakgrund av detta anse att man kan få tillbaka fyra gånger mer än vad som betalats låter i alla fall i mina okunniga öron en aning......korkat.

Å ena sidan hoppas jag att någon kan hosta upp pengarna som han kräver så att skadan inte förvärras för Liverpool. För jag tror att om de väl halkar bakom de andra storklubbarna i England kommer de inte att ta inte kunna komma tillbaka. Risken känns överhängande att det blir ett.....i bästa fall....Everton.

Men å andra sidan hoppas jag också att den amerikanska slembollens planer går åt helvete, så kräket tvingas rea ut sin del för att komma bort, vilket förhoppningsvis kan skrämma bort fler potentiella "kapitalistsvin". För det är just vad den typen av ägare är. Glazer's, Hicks's & Gillets's. De ägare som tar över välmående fotbollsklubbar, varumärken, uppeleveseföretag, lägger skuldbördan på klubben och sen urholkar den så länge de kan för att sedan dra vidare. Och lämnar klubben i ekonomiskt kaos.

Är de människor eller virus?

1 kommentar:

  1. Kom över till Jkpg så kan vi diskutera mer om detta över en kopp fika!

    SvaraRadera