lördag 12 februari 2011

Melodifestivalen & veckans låt

Har just sett andra deltävlingen av årets Melodifestival. Jobbade men numer finns det tillgång av tv på jobbet så spektaklet kunde ändå beskådas.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var låtmässigt en av de sämre delfinalerna på senare år. Sanna Nielsen gick direkt vidare till finalen med en låt som lät som den sämre uppföljaren av "I evighet", som enligt mig är en ganska trist skapelse som världen hade mått bättre av om den aldrig fått se dagens ljus.
Andra låt att gå vidare var Brolle, vars låt lät som ett tre minuter långt försök att hitta en melodi. De övriga sex låtarna var inte mycket bättre. Får hoppas att de två efterföljande deltävlingarna bjuder på betydligt bättre melodier. Men det brukar ordna upp sig.

Fram tills dess kan man ägna sig åt att gräva sig ner i veckans låt som den här veckan är en....återupptäckt är fel ord, men har senaste veckan åter börjat lyssna på danska Saybia. Jämför man dagens melodifestivallåtar med veckans låt blir man mörkrädd vilken klasskilland det kan vara på musik och musik.

Veckans låt är mitt itunes-biblioteks mest spelade låt 124 spelningar.

Saybia - The Odds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar