onsdag 2 februari 2011

Liverpool och transferfönstret

Som Liverpoolsupporter måste man nästan ge sin syn på det dramatiska transferfönstret, där klubben säljer av en av sina två fundamentala spelare (skriver spelare icke att förväxlas med ledare, läs Jamie Carragher.), Fernando Torres.

Nu var det inte allt som hände, man sålde även av Ryan Babel, talangen som aldrig blommade ut. Det känns som det senaste året bara varit en tidsfråga innan han skulle säljas, då det blev uppenbart att jättetalangen aldrig skulle blomma ut. I alla fall inte i Liverpool. Inte mycket att säga om egentligen, kommer inte att saknas speciellt mycket. Kanske kan någon annan ta hans plats, någon som kanske inte besitter lika mycket talang men lite mer känsla för beslut. Inte skjuta när det bör passa inte springa höger när det kanske ska springas vänster. Men storsint som jag är önskar jag honom lycka till i Hoffenheim, skulle vara kul om det lossnar med det ökade förtroendet.

Vidare till vad jag trodde skulle vara "Pools" stora värvning, från samma klubb som man hämtade nyss nämnda Babel, nämligen Ajax, Luis Suarez. Av vad jag förstår verkar han vara en mångsidig anfallare som kan mer än göra mål. Kanske en lite tunnare version av Dirk Kuyt, fast med avsevärt bättre teknik och fart. Göra 35 mål i Holland är bra, men jag hoppas verkligen inte att man lade ut dryga 23 miljoner pund i tron att han kommer ha samma målproduktion i England. Men en uppdaterad och förbättrad Dirk Kuyt, varför inte.

Nu över till snackisarna av stora mått.

Fernando Torres - Svikare eller karriärist?

Fernando Torres vill vinna titlar, vilken klubb kvittar, det får man respektera.
Sen att lämna in en transferbegäran när det är två dagar kvar av transferfönstret känns väldigt märkligt. Inte bara sätter han sin arbetsgivare i en dålig sits, utan även sig själv. Vi pratar inte om en spelare som vilken småklubb som helst har råd med. Och hela beteendet går emot hur jag har uppfattat honom. Hade han varit lite smart hade han väntat till sommaren och gått till en klubb som har lite större möjligheter till att vinna något än Chelsea, som knappast har chanser att vinna ligan eller Champions league iår. Och på det har en trupp som inte blir bättre om inget radikalt görs.

Svikare är han inte, men tycker att sortin kunde ha varit snyggare.

Men all heder till de nya ägarna eller vem det nu var som skötte affären som lyckades få väldigt bra betalt för en spelare som vill bort, och som inte har varit i närheten av att prestera sin kapacitet på planen under snart ett år.

Sen Torres ersättare.....Andy Carroll.

Spontant är jag nöjd med att klubben lyckats knyta till sig en inhemsk lovande spelare. Försöker bara inte tänka på att man faktiskt har gett 35 miljoner pund!!!! för honom. Bortser man från den fjantigt orimliga prislappen tror jag man har gjort ett bra köp. Har man bara huvudet med sig är det en av englands mest lovande anfallare man har. En spelartyp man har saknat, kraftfull center. Kompletterat med den kvickare Suarez kan det bli bra. Nästa säsong.

Sammantaget, en spelar som inte vill spela för klubben ska bort, även om han heter Fernando Torres. Nu fick man tillräckligt med pengar för Torres att kunna köpa en gruvligt överdyr spelartyp man behöver samt en skicklig mångsidig anfallare. Båda unga och utvecklingsbara. Kan de bara anpassa sig tror jag klubben faktiskt går ur transferfönstret som en bättre klubb än innan.

Men ändå har det lämnat en fadd eftersmak på sättet som Torres försvann och betala 35 mille för en instabil barnrumpa.

Framtiden får utvisa om Torres gjorde rätt att bränna broarna till Liverpool och Liverpool gjorde rätt att värva en utvecklingsbar spelare för priset av en världsartist, och sist men inte minst. Vad får Andy Carrolls prislapp för konsekvenser för övriga transfermarknaden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar