söndag 13 mars 2011

Dagen efter...... melodifestivalen

Har ju haft ett mega-inlägg tidigare om melodifestivalen. Känns då inte mer än rätt att ha ett sista inlägg nu när finalen har avgjorts.

Precis som vanligt inser man när det är final att det faktiskt var en del bra låtar med i årets tävling. Men skillnaden i år från tidigare år är att detta år så säger jag inte att fel låt vann. Har inga som helst invändningar mot årets vinnare Eric Saade - Popular. Tror att det var det bidraget som har störst chans. Låten har en spektakulär scenshow, han är ju lite gulligt söt sissodär men framförallt så är det en ganska direkt popsång med lite lån från internationellt kända låtar. Ska bli spännande och se om melodifestivalens oerhört överambitiösa uttagning, med utländska jurygrupper, bär frukt i Eurovision.

Och det är väl egentligen det som är det mest anmärkningsvärda med årets upplaga av melodifestivalen. Nu har man valt väg, man kan tänka sig att offra svenska folkets känsla delaktighet till förmån till jury utvald vinnare för att försöka vinna Eurovision. Iår verkade det vara ett ganska så unisont beslut, men det får väl ses som en lyckträff då fallet inte alltid varit så. Hade internationell jury haft samma inflytande tidigare år hade exempelvis inte Anna Bergendahl vunnit förra året. Vad händer med intresset för melodifestivalen om vinnaren blir ett bidrag som inte har folkets stöd och samtidigt noterar en dålig placering i eurovision?

Personligen ställer jag mig totalt neutral till hela förfarandet. Tycker bara att det är lite festligt att vi går in för det här så hårt och vetenskapligt. Går något annat land in så hårt för Eurovision som sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar