lördag 14 maj 2011

Veckans låt

Det är Eurovisionfinal ikväll, favoriten i ett fält som är ganska grått är Azerbaijan. Helt svensk bortsett från artisten. Bra radiolåt som kanske saknar den där extra "stunsen" för att ta hem alltihop. Men en trallig radiolåt är det.

I övrigt tycker jag att det varit ett ganska jämnt startfält i årets upplaga av Eurovision, inga höga toppar eller extremt djupa dalar och ganska jämntjockt. Saknar den svulstiga balladen, eller det tralliga skämtet.

Men här är iaf min favorit, tillika veckans låt:

Ell & Nikki - Running scared

söndag 8 maj 2011

Veckans låt

Får gåshud när jag lyssnar på den här veckans låt. Tanken att blanda klassisk musik med rock känns på förhand ganska motbjudande, och i princip alla fall jag har hört så har resultatet varit det med. Men ingen regel utan undantag.

Och undantaget är Muse, som alltid har varit ganska ambitiösa om inte överambitiösa.
Veckans låt är ett exempel på när klassiska element möte rock och ut flödar ljuv musik.

Veckans låt: Muse - Exogenesis: Symphony part 1(Overture)

Veckans (förra veckans) låt

Återigen så negligerar jag den här bloggen. Tänk att det ska vara så svårt. Har beslutat mig för att iaf ha ett inlägg varje vecka med "Veckans låt", tydligen är det svårt att hålla reda på det också. Till mitt försvar vill jag dock säga att det har kommit en "Veckans låt" för varje vecka om än lite sent ibland. Såsom denna vecka.

Så, här kommer förra veckans "Veckans låt", hörde den när jag skummade igenom någon samling, Absolute Music tror jag det var. Som vanligt när jag skummar samling så lyssnar jag på den i bakgrunden och väntar på något som får mig att reagera, vilket denna låt fick mig att göra. Gillade gunget skarpt och var tvungen att lyssna på den igen och sedan igen. Kul att fastna för en ny låt ibland. Sen att Dragonette är en av artisterna på låten är kul. Dragonette är ett band/sångerska från Canada som har släppt iaf två skivor som är bra, den ena är t.o.m. riktigt bra. Elektroniskt och tralligt. Men har man ingen stor pr-avdelning till förfogande är det svårt att slå igenom. Kanske kan "Veckans låt" hjälpa till.

VECKANS (förra veckans) LÅT - Martin Solveig & Dragonette - Hello